Diskuze o mém muzikálu na stránkách příznivců Karla Maye

12.04.2010 09:30

Tato diskuze, která proběhla na zajímavých stránkách příznivců "mayovek"  - knih, filmů a oblíbených herců (můžete se na ně podívat ZDE!), přinesla několik podnětných, zajímavých nápadů.

 

 Otomar

Životem Karla Maye jsem se hodně zabýval v době, kdy jsme ve Zlíně chystali divadelní muzikál "Mount Vinetou", v němž měl autorův život prolínat se scénami z jeho příběhů. Z realizace nakonec sešlo, což je myslím škoda (Hudbu měl dělat Milan Nytra). Protože jsem nedávno na ten text znovu náhodou ve svém archivu narazil, a pořád mi připadá dost zajímavý i ke čtení, rozhodl jsem se ho nakonec zveřejnit na webu, na svých stránkách https:// otomar-knihy.webnode.cz
Myslím, že přiznivce Karla Maye a mayovek by tento netradičně pojatý muzikálový příběh mohl zaujmout.

Nšoči63 (16.04.2009 07:24)

Dobrý nápad...vůbec jsem si říkala,že by nebylo špatné,natočit muzikál Vinnetou, když se dnes zpracovává kde co!
Hudba už je, tak snad jen autorská práva a libreto v češtině,byl by to jistě hezký muzikál!

Belenor (16.04.2009 10:39)

V tom případě by to ale musel být rockový až metalový muzikál :-) Nejlépe hudebně blízký Jesus Christ Superstar :-) Hned začátek muzikálu dle uvedeného textu si dovedu představit jako pěkný nářez :-) Ještě si to večer dočtu, ale prvních pár řádek slibných :-)

Nšo-či63 (16.04.2009 13:59)

Proč by ne? JESUS je náhodou nádherný muzikál a k tématu Vinnetou by se rocková muzika hodila náramně!:-)

mescalero (17.04.2009 10:49)

Vinnetoua by musel zpívat tenor. Metalová opera by byla nejlepší a vůbec nejlepší by byl žánr bombastpowerspeed metal se symfoňákem + doplněk o tradiční country a indiánské motivy a nástroje (banjo, mandolína, housle, flétny, bubínky atd.). Nebál bych se pompézního pojetí, neb tady se to hodí. Jen žádné kotlíkaření a hudba ve stylu trampských melodií první republiky. Klidně by se mohly použít i Böttcherovy motivy jako vsuvky a předěly. I vypravěč by mohl být (ve stylu, jakým je to použíto o dlouhých metalových skladeb, kdy je potřeba uvést do děj nebo ho posunout).

Honza. (18.04.2009 15:20)

Četl jsem začátek a moc se mi to líbí. Těším se, až to v klidu přečtu celé. Myslím, že je tam řada dobrých a neotřelých nápadů - hostinský Hawkens (možná se měl jmenovat spíš Samuel Falke), štamgast Frank v saských reáliích - to slibuje příjemné čtení.

 

 

 

 

 

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode