Další hypotéza o původu záhadných zvuků z vesmíru i z nitra země

18.02.2012 19:17

Od loňského léta jsou po celém světě zaznamenávány zvláštní zvuky, které zní jako dunění, skřípání či přejezd těžké techniky. Touto záhadou, kterou někteří nazývají „zvuky Apokalypsy“, se nyní zabývají odborníci z celého světa. Pro ty, kdo chtějí racionálně pochopit co se děje, a neuspokojí je mystické výkřiky sektářů o silách ďábelských či andělských, nabízím skutečně vědecké vysvětlení. Cituji z tiskové zprávy:

S novou hypotézou nedávno přišel ruský geolog Jelčin Chalilov. Analyzoval zvukové záznamy a zjistil, že větší část spektra je v infrazvukovém rozsahu, který lidské ucho neslyší. A to, co slyšíme, je pouze malá část reálné síly těchto zvuků. Modulace těchto nízkofrekvenčních akustických emisí v rozsahu od 20 do 100 Hz probíhá za pomoci velmi nízkých infrazvukových vln od 0,1 do 15 Hz, které geofyzikové nazývají akusticko-gravitační vlny. Tyto vlny, které se vytvářejí na hranici mezi atmosférou a ionosférou, může vyvolat více jevů: sopečné erupce, zemětřesení, hurikány, tsunami, bouřky aj. Jenže v tomto případě – už vzhledem k velikosti pokrytí území, kde jsou zvuky slyšitelné – je musí vyvolávat něco jiného. Otázkou je, co. Podle Šalilova mohou být jejich spouštěči mimořádné energetické procesy, způsobené silnými slunečními erupcemi. Ohromné toky energie se dostávají až k Zemi a vyvolávají destabilizaci magnetosféry, ionosféry a horních vrstev atmosféry. Důvodem vzniku těchto akusticko-gravitačních vln je tak podle něj vliv silných slunečních erupcí a zejména dopad světelných vln, toku částic a elektromagnetického záření. Sluneční aktivita se od počátku roku 2011 postupně zvyšuje a ke konci letošního roku by měla v rámci 23letého slunečního cyklu dosáhnout svého maxima.

Možná že i v tom je zlomek tajemství Mayského kalendáře. Mohli Mayové něco vědět o slunečních cyklech? Kromě toho jde zcela zjevně o variantu zvuků zachycených v proslulém kolském hloubkovém vrtu. Vesmír není prostě místo mrtvého ticha; to se může zdát jen našim necvičeným uším. Každý pohyb má svůj zvuk, svoji melodii, jedinečný a nenapodobitelný hlas. A vesmír je nesmírná množina vzájemně se protínajících pohybů. Vědecké přístroje už dávno zachycují vlnové rozhovory vesmíru. A výjimečně se může patrně stát, že velmi intenzivní zvuk pronikne i do frekvencí přístupných lidskému sluchu.

Diskusní téma: Další hypotéza o původu záhadných zvuků z vesmíru i z nitra země

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode