Další záhadný příchozí odnikud?

23.09.2011 09:28

Pátého září se na radnici v Berlíně objevil neznámý, patrně sedmnáctiletý  mladík. Tvrdí, že se jmenuje Ray, mluví plynně anglicky, ale o tom, kdo je, moc neví. Tvrdí, že žil v evropských lesích posledních pět let. Když jeho otec zemřel, pohřbil ho a vydal se do Berlína. Kde přesně hrob leží, se neví, podle policie by se mohl nalézat v České republice.

Chlapec umí jen základy němčiny, ale mluví skvěle anglicky. S sebou si do Berlína přitáhl jen ruksak a spacák. Tvrdí, že posledních pět let žil se svým otcem Ryanem v lesích poté, co jeho matka Doreen zemřela při autonehodě. Otec prý ale nedávno zahynul při pádu.

Chlapec ho pohřbil v mělkém hrobě někde v lesích a vydal se do Berlína, jak ho jeho rodič instruoval pro případ nouze. Německá policie už poprosila o spolupráci i české úřady, protože Ray mohl při svých toulkách lesy s otcem zamířit i do České republiky. Právě jižně od německých hranic by se mohl nalézat Ryanův hrob.

Podle psychologů je chlapec v dobré kondici a odborníci lingvisté se nyní zaměří na jeho angličtinu, aby bylo možné zjistit, odkud chlapec pochází. „Jeho příběh je velmi neobvyklý a vyvolává spoustu otázek. Věříme však, že je pravdivý. Proto jsme se ho rozhodli vyšetřovat. Prozatím jsme nenašli nic, co by vyvracelo chlapcovo tvrzení,“ prohlásil mluvčí německé policie.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode