Démonický obraz se vytváří sám od sebe na zdi

23.09.2011 09:13

Tiskem proběhla následující správa:

Skupina Romů z Vyšnej Kamenice se chce přestěhovat. Žádá o nový dům a peníze na začátek. Proč? Na stěně se jim totiž zjevuje děsivý omítkový démon. Oni sami ho popisují jako postavu ze záhrobí se psí tlamou, krvavýma očima a špičatýma ušima. Krom toho, že se duch hýbe, umí prý dokonce psát.

Romové, jsou z démona natolik vyděšení, že hledají pomoc i u církve a neustále se modlí. Jejich děti dokonce přestaly chodit do školy. "Modlíme se, aby to zmizelo," shodují se. Postava na stěně uvnitř jejich domu vypadá, jako by ji někdo namaloval štětcem a vodou. Démon přichází nečekaně a vždy vypadá jinak.

Celý příběh má ale jeden háček. Démon se objevuje jen v případě, že jsou splněny tři následující podmínky: v místnosti se zrovna nachází jistý hluchoněmý mladík, jsou zavřené dveře a v pokoji není nikdo další. Krátce po tom, co tento chlapec ducha "vyvolal" se jej dokonce podařilo natočit reportérům televize Joj.

Na démona se chodí dívat i lidé z okolí. Rodina Horváthových, v jejichž domě se zjevení objevuje je přesvědčena, že je to ďábel, před kterým je má ochránit církev.

Co si o tom máme myslet? Zvláštní tvary, které připomínají bytosti či zvířata, se objevují poměrně často. Je to spojeno se zvláštní schopností našeho vnímání, kdy mozek podvědomě skvrnám, souměrně seřazeným podle osy, přisuzuje podobu živých tvorů. Známé je například zjevení obrazu Panny Marie na zdi zchátralého domku u Kladna, k němuž došlo už téměř před dvaceti lety. Přesto vlhkost, plíseň a rozpuštěné látky v omítce - proslulé jsou zejména krvavé (železité) skvrny, které nelze zabílit - se někdy chovají velmi zvláštním způsobem. Domnívám se, že běžné fyzikální jevy se za mimořádných okolností spojují se silami lidské psychiky a podle skrytých zákonů Přírody vytvářejí nečekané kombinace.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode