LEGENDY Z DÁVNÝCH ČASŮ ČECH A MORAVY

09.01.2013 15:44

Rád bych vás upozornil na zajímavou knížku, kterou vydal můj kamarád a dávný kolega z redakce časopisu Fantastická fakta Vladimít Mátl. Je to vlastně jeho nápad, projekt, který určitým způsobem navazuje na naši myšlenku Utajených dějin Čech. Vymyslel tedy koncepci a je hlavním editorem i tvůrčím duchem celého cyklu. Také ho otevřel svojí novelou, k jejímuž dokončení jsem ho už léta přemlouval. Vláďa totiž píše skvěle (má trochu podobný styl jako já :-), ale velmi málo, což je, myslím, velká škoda. V plánu jsou další díly, v nichž bych měl mít i já svůj příspěvek, týkající se dob Velkomoravské říše. Vše záleží na tom, jak se kniha bude prodávat.

PŘIPOJUJI ANOTACI Z PERA VLADIMÍRA MÁTLA:

Co bylo před praotcem Čechem?

Nejrůznější knihy zabývající se pověstmi z počátků Čech – od Kosmovy kroniky po Staré pověsti české Aloise Jiráska – taktně mlčí o tom, co se v našich končinách dělo před příchodem praotce Čecha. Nikomu se to totiž nehodilo do krámu; ani české šlechtě, ani obrozencům, ani vládcům doby nedávné. Dnes konečně můžeme objevit dosud zatajované hrdiny našich „předčechovských“ dějin – Taluna, Marovrixe a Walthariho. Jejich osudy přinášejí Legendy z dávných časů Čech a Moravy Vladimíra Mátla, Vladimíra Zajíce a Jaroslava Mosteckého. Jednotlivé části jsou doplněny přehledem o dané době, návrhy na putování po stopách jednotlivých postav, příslušnými mapami i stručnými přehledy, co se dělo ve světě v dobách konání jednotlivých příběhů.

Kniha je určena jak pro čtenáře české historické fantasy, tak pro milovníky dávné historie našich zemí.    

 

Váz., 400 str., Československý spisovatel, 2012.

 

Důležité upozornění: Nakladatelství spadá pod podnik Levné knihy, takže Legendy jsou k dostání pouze v síti knihkupectví Levné knihy nebo na jejich webových stránkách. Na jednu stranu to pro někoho znamená komplikovanější možnost nákupu, na stranu druhou je však velmi příjemná prodejní cena 149 Kč.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode