Podařilo se nám dokončit první hraný film...

17.03.2018 11:59

Už 30. března 2018 nás čeká premiéra filmu, v němž jsem si vyzkoušel nejen post scénáristy, ale také režiséra. Pokusil jsem se vytvořit krátký film podle svých představ (a s ohledem na omezené technické možnosti a lidské zdroje :-), takovou skutečně komorní povídku se dvěma hlavními protagonisty.

Nečekejte drsný horor, v němž stříká krev a kvílející zombie se sápou na nebohou oběť... Náš příběh se zaměřuje na temná zákoutí lidských vztahů, na vzájemné hořkosti, které, když se dlouho neřeší, přerostou míru a mění se v cosi ďábelského. "A Faust zas s ďáblem / o duši hrají…“ zpívá se v ústřední písni. To je další zvláštností našeho filmu, který je hodně postavený na autorské hudbě představitelky hlavní role Nikol Fischerové (s určitou nadsázkou by se dal označit za hodně rozehraný klip). 
Jde o první náš pokus s žánrem hraného filmu (když nepočítám inscenované pasáže z našich dokumentů), takže ani zdaleka není tak dokonalý, jak bychom si představovali. Hodně jsme se však při jeho natáčení naučili, takže doufáme, že další plánovaný film bude nejméně o 50% lepší! 
A tak vás, vážení diváci, zveme, abyste se spolu s námi ponořili do příběhu, jaký může potkat kohokoliv z vás - a teprve poté, když všechno skončí, si s mrazivým záchvěvem uvědomíte, že je něco "mezi nebem a zemí", něco, co přesahuje naše racionální chápání. Náš film patří do kategorie těch příběhů "Věřte-nevěřte", do městských legend, které sbírá náš přítel Petr Janeček v cyklech "černá sanitka".
Prostě v běžném tempu všedního života se náhle stane něco nečekaného, co nás naprosto vykolejí…

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode