S vymítačem ďáblů na festival fantasie

28.01.2011 10:20

Další veřejné vystoupení chystám v rámci velkolepé čtyřdenní akce PRAGOFFEST, což je jedno z největších českých setkání přívrženců literatury, filmů a her v žánru scifi, fantasy, hororu, ale také zájemců o neznámé oblasti vědeckých objevů, o historické a přírodní záhady, o mytologii, legendy atd. Nechybí ani dílny pro začínající autory, besedy s redaktory, spisovateli, výtvarníky a zajímavými zahraničními hosty. Na akci se platí vstupné (celodenní nebo celofestivalové), což je pochopitelné, neboť se jedná o akci značně nákladnou.

Místo konání festivalu je v Praze, 3 minuty chůze od konečné stanice Háje metra C. Výstup z vestibulu metra je označen přímo názvem Modrá škola a po pár metrech po výstupu z metra se stačí dát doprava, už uvidíte šedomodrožlutou budovu Modré školy. Přímo u místa konání je stejnojmenná zastávka autobusů - Modrá škola, u metra Háje jsou zastávky i dalších autobusů.

 Více informací o celé akci najdete na jejích webových stránkách ZDE.

Moje přednáška je naplánována na sobotu 5. února v 16. hod., místnost najdete dle rozpisu, vyvěšeného u recepce. V programu je moje přednáška uvedena takto (podle těch čísel a značek se najde příslušná místnost, sám tomu zatím moc nerozumím, ale kdo se zeptá, ten se dozví:

 

Ďábel na řetězu/největší český vymítač démonů
Festival fantazie "FF" + Otomar Dvořák
1007 P+B, N, 1h
Vydáme se po stopách legendárního rváče a čaroděje svatého Prokopa a pochopíme, že je českým Merlinem. Budeme hledat odpověď na otázky, jak s jeho životem souvisí tajemná a strašidelná Čertova brázda, osudy zničeného knížectví Zličanů, krvavé bojiště u Lipan a prokleté Prokopské údolí u Prahy.

Kromě toho bych se měl téhož dne navečer zúčastnit besedy o projektu knižní série KKK se společným motivem tajemných magických kamenů a patrně také besedy s redaktory časopisu Pevnost.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode