V Berouně bude odhaleno tajemství

12.11.2011 19:22

Uvádím bez komentáře oficiální pozvánku Městské knihovny Beroun:

Záhadný původ Boženy Němcové - beseda se spisovatelem Otomarem Dvořákem se bude věnovat dodnes neobjasněnému původu naší významné spisovatelky. Součástí programu je křest a autogramiáda nového románu Otomara Dvořáka Lásky princezen kuronských, ve kterém se mimo jiné věnuje i tomuto tématu. Hstorička dr. Helena Sobková se omluvila ze zdravotních důvodů, ale zaslala nám písemně obšírné odpovědi na dotazy, týkající se nejnovějších výsledků jejích výzkumů ve Finsku a bývalém Kuronsku. Pokusíme se najít motivy a pozadí tohoto vzrušujícího, pro českou společnost stále ještě nedořešeného otazníku. A také se dozvíte leccos zajímavého o dramatických osudech čtyř sester z knížecího rodu Bironů, které v době napoleonských válek ovlivňovaly evropskou politiku. Román, jenž vyšel v říjnu v nakladatelství MOBA je strhujícím příběhem, v němž se téměř filmově pojaté obrazy prolínají s emotivním zachycením citů, vášní, tužeb a zmarněných lásek...
Beseda se uskuteční ve středu 23. listopadu 2011 od 17,30 hodin a proběhne v rámci cyklu Setkání s autory, které máte rádi, pořádaného berounskou nakladatelkou a fotografkou Marií Holečkovou.

-------

A jak vše proběhlo?

Večer dopadl skvěle, přišlo téměř 40 lidí. Se zájmem vyslechli moje vyprávění i písemné odpovědi paní dr. Sobkové, které tlumočila moderátorka večera paní Holečková. Následovalo mnoho dotazů, takže se beseda protáhla přes dvě hodiny, ale nikomu se nechtělo končit. Na zdar knihy jsme si zdravě připili čistou vodou, rozdal jsem mnoho autogramů a dokonce jsem od věrných čtenářů dostal vánoční dárek: pouzdro s krásnými propisovačkami, které si nechám jen na autogramiády a na podepisování obzvlášť významných smluv :-).

Komentovanou fotografickou reportáž z celé události (kterou fotil Pavel řečený Fispa) si můžete prohlédnout na mém webovém albu Picassa - PO KLIKNUTÍ ZDE.

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode