Zápis do české knihy rekordů

23.11.2009 07:16

Možná, že prostý čtenář ještě nikdy neviděl tolik spisovatelů, překladatelů, editorů a ilustrátorů pohromadě. Akce, kterou v Paláci knih Neoluxor včera zorganizoval legendární knihkupec Vráťa Ebr, bude zapsána v české knize rekordů. Dostavilo se kolem 400 autorů. Mimořádnou příležitost využili především členové sběratelských klubů, kteří na nás, usazené v prvním patře naproti kavárně, zaútočili s bloky, památníčky a speciálně upravenými, někdy i předtištěnými kartičkami. Mnohý chtěl hned tři nebo pět podpisů, které pak vymění na sběratelské burze za jiné vzácné podpisy. Byl to každopádně pozoruhodný zážitek. A také příležitost setkat se s mnoha kolegy. Pohovořili jsme s Janem Bauerem, který tu slavnostně připomínal, že mu právě vyšla kniha s pořadovým číslem 100 (Panovnice Habsburků)! Mám ještě co dohánět :-). Po pravici Honzy Bauera seděl dlouhovlasý Luboš Y. Koláček, autor historické trilogie o rosenkruciánech, po levici já holohlavý. Celkem dost bizarní trojice, pohleďte na snímek:

 

V odpoledních hodinách, kdy už Jan Bauer odcestoval do svého venkovského zátiší ve Vodňanech, se tu objevila skupina fantasy, tedy Františka Vrbenská, Jakub D. Kočí (věnoval mi sbírku básní Vajgly v podobě krabičky cigaret) a Pavel Renčín. Probrali jsme různé plány a projekty. Františku jsem šokoval svojí knihou PAST NA KRÁLOVNU. Před nedávnem totiž dostala nápad, že napíše příběh o královně Žofii. Vzal jsem ji tedy "vítr z plachet". Je to další důkaz o morfickém poli, o tom, že nápady zrají "ve vzduchu" a jsou sdíleny mezi podobně naladěnými lidmi, aniž by k tomu byly zapotřebí nějaké komunikační přístroje.

Byla to tedy hlavně akce sběratelů podpisů, knížku si přinesla podepsat minimum lidí. Čestnou výjimku tvoří můj dvorní čtenář Otakar Večerka. který tentokrát přinesl k podpisu hned tři knížky: Fantastické záhady, Utajené dějiny Čech a Past na královnu. Tady nás manželka Eva zachytila v akci:

 

VÍCE FOTOGRAFIÍ Z TÉTO AKCE NAJDETE NA MÉM WEBOVÉM ALBU ZDE.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode