Zážitek s vlkodlakem

30.01.2009 10:00

Dobrý den,
dlouho jsem váhala, jestli Vám mám napsat o jednom naprosto neuvěřitelném zážitku,protože vím, že mi to nikdo nevěří, ale dočetla jsem Vaši knihu Neuvěřitelné jevy a podivuhodné bytosti a rozhodla jsem se, že je to vlastně jedno, jestli mi to někdo věří nebo ne.
Komu už bych to měla napsat, když ne Vám.
Před osmnácti lety jsem byla na operaci na chrurgickém oddělení v Sušici a na pokoji se mnou ležele stařenka z malé vesničky u Hartmanic. Povídali jsme si o všem možném a z řeči vyplynulo, že babička se přistěhovala po válce z rumunského Banátu s vlnou Čechů kteří se vraceli dosídlovat pohraničí. Nevím, jak jsme se na to dostali, najednou nám začala ta paní začala vyprávět neuvěřitelný příběh, který zažila osobně jako děvečka u selky. Ve vesnici u selky sloužil jako čeledín nějaký muž, který žil sám v chalupě na kraji vesnice a nikdy se neoženil. Jednou v době senoseče sváželi seno z luk domů, hnala se bouřka a selka honila čeleď aby stihli seno svést pod střechu ještě před deštěm. Ten muž podával selce seno na vůz a najednou se začal třást a prosit selku, že musí odejít. Selka začala křičet, že to musí svézt a že nikam nesmí. Muž jí prosil aby mohl odejít, že kdyby tam zůstal, stalo by se něco strašného, čeho by všichni litovali. Jak selka stála na tom voze a podívala se dolů na toho muže ,viděla, jak se mění ve vlka. Strašně se lekla a vzala ho vidlema zezhora do ramene.Ten tvor strašně zavyl a utekl již jako vlk do lesa. Ten muž tam nebyl až do druhého dne, kdy se vrátil a měl v rameni a na zádech zranění od vidlí. Všichni se ho pak ptali, proč to neřekl a on, že je to prokletí jeho rodu a on je poslední kdo to má a že se neoženil, protože nechce aby jeho děti byli taky takové.
Věřím, že ta stařenka mluvila pravdu, protože byla silně věřící a taková starosvětská. Považovala lež za smrtelný hřích a navíc neměla důvod nám lhát. Všechny vysvětlení fenoménu lykantropie beru, ale tohle je svědectví o úplné morfologické přeměně kterou nikdo z nás nepovažuje za možnou.
Proč se vlastně snažíme o vysvětlení vlkodlactví všemi možnými způsoby, když naši předkové o nich nevěděli nic a přesto se s vlkodlaky setkávali? Bojíme se připustit si možnost pohádkové proměny člověka ve zvíře.
Přeji Vám krásný den a zase napíšu. Helena Š.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode