PRVNÍ INFORMACE O ZAJÍMAVÉM PROJEKTU

12.05.2009 21:47

S výtvarnou skupinou malířek z osady Kublova na pokraji křivoklátských lesů už spolupracuji delší dobu (není také divu, je to rodinný spolek, protože jedna z nich je moje sestra a druhá manželka :-). Ale stalo se tady už tradicí, že každoročně při výročí slunovratu - čili při svatojánské pouti, konané na památku kostela Jana Křtitele na vrchu Velízu, jenž se tyčí vysoko nad vsí, má tady premiéru výstava nových obrazů, která pak putuje ještě do jiných míst, třeba do okresního města Berouna, nebo i do některých výstavních síní v Praze a jiných městech.

 Pro informaci připojuji článek, který vyjde v nejbližší době v regionálním tisku:

VELÍZ – HORA STARÝCH LEGEND OČIMA MALÍŘEK

  Marie Hošková a Ladislava Kučerová, žijící v Kublově na Berounsku, připravily v rámci letošní svatojánské pouti neobvyklý projekt: tematickou výstavu, v níž se různými výtvarnými postupy snažily vyjádřit tajemnou a snovou atmosféru starobylé posvátné hory Velízu. Třetí z členek „kublovské malířské skupiny“ Eva Zajícová vstoupila do chystané výstavy také zcela netradičně; své obrazy „namalovala slovy“, tedy cyklem emotivních básní, které vyjadřují barevné nálady v souvislosti s proměnami přírody a se zvraty v lidském životě. Celá výstava se bude dělit na jednotlivé kapitoly s názvy Klíče k zapomenutému času, Svatojánská legenda, Barvy poutních cest a Brány jinam.

 Jako host se svými obrazy zúčastní Pavel Kratochvíl.

 Vernisáž, na níž promluví spisovatel a spoluautor koncepce výstavy Otomar Dvořák, se koná v sobotu 27. června od 15. hod. ve výstavním sále v 1. patře budovy mateřské školy v Kublově (v případě hezkého počasí proběhne zahájení na dvoře).Výstava potrvá celý týden, v odpoledních hodinách, až do neděle 5. července, a bude částečně prodejní. Počítá se také s tím, že tento projekt bude putovní a objeví se v Berouně a několika dalších městech okresu (možná v Hořovicích, Broumech, Hudlicích ?)

 Dojmy z vernisáže a výstavy si můžete přečíst na mém blogu.

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode