Svět mýtů a dávných proroctví... aneb, co je nového v mé tvůrčí dílně.

17.02.2016 16:46

Po novém roce jsme se s naším studiem J.O.P. pustili do natáčení dalších tajemných míst a pronikáme tam, kam se nikdo nedostal: třeba do vily velkého psychotronika Břetislava Kafky v Červeném Kostelci,  kde jsme se setkali s jeho vnukem -  a od mentalisty pana Kroulíka jsem se nechal ve stylovém prostředí Kafkova sochařského ateliéru dokonce "zhypnotizovat"... Jak to dopadlo? To sami uvidíte na televizním kanále Kino Svět.

 Pronikli jsme také do tajných zákoutí chebského hradu, a zjistili jsme, zač je toho na Lokti loket, a co prováděl divotvorný poustevník Linhart na kopci Aberk u Karlových Varů... Zdatným spoluprůvodcem se stal při této výpravě můj nakladatel, spisovatel a hudebník Josef Pepson Snětivý. Společně se chystáme koncem března ještě do Miletína, na místa, kde vznikaly balady K. J. Erbena.

 Jsem rád, že román o Erbenovi VŘETENO OSUDU má velký ohlas mezi čtenáři, dokonce si ho, i když zatím velmi okrajově, povšimli i literární kritici. Jeden mladý dramatik podle něj píše scénář televizního seriálu, tak nám držte palce! Miloň Čepelka o mém románu velice pochvalně hovořil v rozhlase ve své "literární hitparádě" na Country rádiu. Na rozhlasové stanici Dvojka se můžete v pondělí 14. března v 18:30 hod. těšit na tématický díl cyklu "Stopy, fakta, tajemství", v němž se Stanislavem Motlem také probíráme život K. J. Erbena a inspirační zdroje mého díla. Román VŘETENO OSUDU byl dokonce nominován do soutěže o nejkrásnější knihu loňského roku! To je milé. A abychom toho Erbena, jenž má letos v listopadu výročí 205 let od narození, náležitě využili, připravujeme velkou akci v městečku Žebráku - ve spolupráci s místními ochotníky zrekonstrujume svatbu K.J.Erbena s žebráckou rodačkou Barborou Mečířovou a na velké kostýmované šou, která proběhne na náměstí a poté v kulturním klubu, vzpomeneme i na první uvedení Erbenovi divadlení frašky Sládci, kterou napsal pro svou milou a měla premiéru v Žebráku právě před 180 lety!

A co píšu? Redakčně se připravuje fantasy román SEKERA STRÁŽCŮ, který znáte z dob, kdy na těchto stránkách vycházel na pokračování, a jenž na své vydání čekal skoro 30 let! Pilně pracuji na dalším historickém románu, který se odehrává v 6. století, v době stěhování národů, což je téma právě dnes překvapivě aktuální. 

A tady se podívejte na náladotvorný začátek našeho filmu o Chebu.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode